Exclusiv

Cristina Neagu, cel mai bine plătit bugetar din România? Ce salariu primește handabalista de la Primărie

Cea mai bună handbalistă din lume, Cristina Neagu, este totodată și cel mai bine plătit bugetar din România.

Salariul anual pe care-l plătește Primăria București handbalistei este pe măsura valorii sportivei, 265.000 de euro. Asta inseamnă aproximativ 22.000 de euro net, pe lună.

Neagu este cel mai bine plătit bugetar din România, înaintea lui Traian Halalai, președinte și membru executiv al Consiliului de Administrație EximBank – cel mai bine plătit reprezentant al statului într-o structură de conducere, cu un venit lunar de 17.260 euro, Radu Grațian Ghețea, președintele CA al CEC Bank, cu un venit lunar de 15.200 de euro. Președintele României Klaus Iohannis încasează lunar, un salariu de 3.000 de euro, informează Gazeta Sporturilor, preluat de dcnews.ro

Cristina Neagu este totodată cea mai bine plătită handbalistă din lume, urmată de Nora Mork (ETO Gyor) – 240.000 de euro, Alexandra Lacrabere (Vardar Skopje) – 205.000 de euro, Andrea Lekici (Vardar Skopje) – 205.000 de euro.

Neagu este cel de-al doilea cel mai bine plătit sportiv din România. Doar Ibrahima Balde, de la CFR Cluj câștigă mai mult decât handbalista, un salariu de 30.000 de euro anual. Deși nu există termeni de comparație între performanțele handbalistelor de la CSM și cele ale cluburilor de fotbal din campionatul intern, Neagu câștigă cu doar 25.000 de euro mai mult decât Denis Alibec, Valerică Găman și Constantin Budescu, de la FCSB.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei a solicitat Consiliului ridicarea bugetului pentru CSM București în 2018 la 15 milioane de euro, o sumă de cinci ori mai mare față de anul 2008, cel al fondării clubului.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *