CRESTEREA ȘI MENȚINEREA IMUNITĂȚII

Distribuie prietenilor!

Iarna, pe parcursul sezonului de răceală și gripă este important să știm ce putem face pentru a ne menține un sistem imunitar puternic astfel încât să evităm problemele de sănătate.

Sistemul imunitar reprezintă un mecanism complex responsabil cu protejarea organismului împotriva factorilor dăunători, a microorganismelor care cauzează diferite afecțiuni. Câteodată, se întâmplă ca această “misiune” a sistemului imunitar să nu funcționeze la capacitate maximă. Cum este posibil să intervenim în acest proces pentru a intensifica capacitatea de luptă a sistemului imunitar?

ADOPTAREA UNUI STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS ȘI ECHILIBRAT

Acesta este un prim pas și poate cel mai important pentru a menține în mod natural un sistem imunitar puternic și sănătos. Fiecare celulă, organ al corpului, inclusiv sistemul imunitar, funționeaza mai bine atunci când sunt protejate de atacurile factorilor externi/interni și susținute prin obiceiuri ale unui stil de viață sănătos precum: o dietă bogată în fructe, legume și cereale integrale; activitate fizicaă zilnică; menținerea unei greutăți corporale optime; consum moderat de alcool, renunțarea la fumat; analize medicale efectuate în mod regulat; odihnă și mai puțin stres.

UTILIZAREA DE PLANTE, VITAMINE ȘI MINERALE

Sistemul imunitar are neoie de o bază de vitamine și minerale pentru a menține sănătatea organismului. Multe dintre acestea se regăsesc în plante sau suplimente alimentare obținute din acestea.

Echinacea – susține funcționarea normală a sistemului natural de apărare al organismului. Această plantă unică activează celulele T și stimuleaăa macrofagele care distrug invadatorii ce cauzează probleme. De asemenea, protejează împotriva bolilor asociate sezonului rece cum sunt răceala, sinuzita, rinitele.

Lemnul dulce – stimulează sistemul imunitar prin creșterea producției de limfocite și macrofage care ajută la protecția împotriva atacurilor microbilor. Practic, extractul de lemn dulce fortifica principalele două căi prin care virusurile și bacteriile pătrund în organismul nostru: cea aeriană și cea digestivă.

Propolisul – este un produs apicol obținut în special din rășina mugurilor de plop, cu o compoziție deosebit de complexă bogată în vitamine, olioelemente, uleiuri volatile. Acesta crește rezistența fiziologică a organismului în conditii nefavorabile de mediu.

Vitamina C – contribuie la funționarea normală a sistemului imunitar, stimulând producția și eficiența globulelor albe (leucocite), ce joacă un rol esențial împotriva infecțiilor cu bacterii și virusuri.

Vitamina D – este importanta pentru întărirea și susținerea sistemului imunitar și absorbția calciului. Aceasta este produsa în mod natural de organism în urma expunerii la soare, vitamina D se poate obține din alimentatie (de exemplu pește gras) sau prin utilizarea de suplimente alimentare.

Zincul – cunosut ca oligoelement ce sprijină sistemul imunitar și contribuie la funcționarea normală a acestuia.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *