Cerșetorii țigani din România au invadat Canada. Spun că sunt „refugiați din Europa de Est”, unde sunt „persecutați”! VIDEO

Distribuie prietenilor!

Numărul cerșetorilor romi de pe străzile orașelor din Canada a crescut, iar aceștia susțin că sunt „refugiați din Europa de Est”, unde sunt „persecutați”. City News a realizat un reportaj despre cerșetorii care au ajuns în Canada de la începutul anului, după ce vizele au fost ridicate.

„Multe dintre femeile cu care am stat de vorbă spun că sunt din România, mai exact de etnie romă. O cerșetoare pe nume Adelina ne-a spus că are doar 21 de ani și caută să obțină azil în Canada, după ce și-a lăsat acasă, în Craiova, fetița în vârstă de 3 ani. Ea susține că familia ei este discriminată în țara ei din motive etnice și că nu le este permis să meargă la școală sau să într-un restaurant”, notează City News, citat de digi24.ro

Cele mai multe femei cerșetoare au ajuns în Canada în ultimele trei luni. De la 1 decembrie 2017, vizele pentru Canada au fost ridicate, iar românii care vor să își viziteze prietenii sau familia ori să meargă în scop turistic nu au nevoie decât de pașaport.

Un consilier de la Culture Link, intervievat de aceeași publicație, care a ajutat peste 1000 de romi să obțină statutul de refugiați în Canada, a declarat că romii sunt discriminați în Europa de Est și în România. “Sunt considerați o ciumă, sunt considerate murdari, nu sunt considerați nici măcar umani”, spune consilierul Paul St. Clair.

El afirmă că în România, romii nu sunt primiți în școli sau sunt trimiși la școli speciale, numai pentru ei. Romii nu sunt angajați, chiar dacă sunt calificați, li se refuză asistența medicală și trăiesc în condiții necorespunzătoare, iar în unele cazuri, rasiștii le-au incendiat locuințele. După părarea acestuia, ar putea să primească azil.

Începând cu anul 2015, guvernul a aprobat aproximativ 70% dintre cererile solicitanților de azil români din Ontario, estimează Ibrahim Absiye, director executiv al Culture Link. Organizația este prima oprire pentru mulți imigranți și refugiați care ajung în Toronto. Această cifră a crescut, de la o rată de acceptare de 20% la 30% până în 2013. Absiye spune că mulți refugiați romi care cerșesc prin centru sunt dornici să găsească o slujbă. Unii au găsit muncă în construcții, în camioane și în agricultură

Conform statisticilor prezentate de Ahmed Hussen, ministrul canadian al Imigrației, cu prilejul audierilor din legislativul canadian, de la data de 15 februarie 2018, numărul cererilor de azil primite din partea unor cetăţeni români, în intervalul decembrie 2017 – ianuarie 2018, s-a ridicat la 232.

Procesarea unei cereri de azil durează aproximativ un an. În tot acest timp azilanții primesc un ajutor social în valoare de 800 de dolari de la statul canadian.

Autoritățile canadiene iau acum în calcul reintroducerea vizelor, dacă numărul cererilor de azil va atinge în acest an un anumit nivel. A fost convocat chiar ambasadorul României.

Pe de altă parte, mai notează publicația, nu toți cei de etnie romă care ajung în Canada vin la cerșit, ci unii dintre ei încearcă să își obțină actele necesare pentru a locui și munci legal acolo.

Mai detalii pe: ct100.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *