Ce scrie presa internațională despre protestele din țara noastră și tinerii care-și părăsesc țara de nevoie! “O hemoragie care nu pare să îngrijoreze cât de puţin Puterea”

Distribuie prietenilor!

Peste 30.000 de români şi-au strigat, aseară, nemulţumirile într-un amplu protest care a avut ca punct zero de întâlnire Piaţa Universităţii. Coloana de manifestanţi cu jandarmii în frunte a pornit e traseul Piaţa Unirii – Bulevardul Unirii – Palatul Parlamentului.

La ora 21:00, zecile de mii de oameni adunaţi în faţa Palatului Parlamentului şi-au aprins lanternele telefoanelor şi au intonat imnul. Înainte şi după acest moment au scandat împotriva Guvernului şi a Parlamentului.

Iar strigătele lor au fost auzite şi de presa internaţională, care a observat îndeaproape protestul de pe 20 ianurie, de la din Bucureşti.

“O ţară dezincriminează corupţia”, scrie The Guardian, care a publicat, vineri, un articol dedicat acestui eveniment. “România se pregăteşte pentru proteste uriaşe din cauza ‘marelui pas în spate’ în ce priveşte statul de drept”, subliniază ziarul britanic, adăugând că “mulţi dintre criticii actualei puteri spun că schimbările aduse sistemului de Justiţie şi dezincriminarea unor fapte de corupţie înseamnă că separaţia puterilor în stat este ‘terminata'”.

Liberation scrie că “România îşi pierde capetele. Sătui de instabilitatea guvernamentală şi de corupţie, tot mai mulţi tineri romani aleg să se mute în Europa Occidentală şi de Nord. O hemoragie care nu pare pentru moment să îngrijoreze cât de puţin Puterea”, mai notează sursa citată.

Sursa: a1.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *