Home / Retete / CE MAI POȚI SĂ FACI CU PÂINEA USCATĂ

CE MAI POȚI SĂ FACI CU PÂINEA USCATĂ

Pâinea veche, păstrată în condiții bune la frigider, dacă nu este mucegăită, poate fi folosită la diverse preparate delicioase. O poți utiliza și ca să cureți unele pete dificile.

Publicitate:

Pâinea veche de câteva zile, ușor uscată, dar încă buna de mâncat, poate fi înmuiată ușor dacă o stropești cu apă și o pui câteva minute într-o tavă, la cuptor. La interior devine moale, iar coaja se coace și devine crocantă. Dar cu pâinea veche mai poți găti o mulțime de preparate delicioase, la care nici nu trebuie să adaugi ingrediente sofisticate. Câteva legume, ouă, brânză, lapte sau unt sunt suficiente să faci din pâinea uscată o cină delicioasa sau un mic dejun sățios.

CRUTOANE ȘI UMPLUTURI DELICIOASE

Taie pâinea veche în cubulețe potrivite și stropește-le cu un amestec de ulei, apă, sare, piper și alte condimente preferate. Pune crutoanele să se usuce pe hârtie de copt în cuptor. Crutoanele sunt excelente cu salate de legume, cu supă sau ciorbă. Dar tot ele pot fi amestecate cu ouă, carne tocată, și morcovi dați pe răzătoare ca să obții o umplutură spornică pentru mușchiul de porc sau pentru un pui întreg.

BUDINCĂ DE PÂINE, SANDVICIURI CALDE ȘI PIZZA

Publicitate:

Trei preparate gustoase pe care le poți face oricând folosind feliile de pâine veche de două, trei zile. Pentru budincă, trebuie să rupi pâinea bucăți mici și o amesteci într-un vas de sticlă termorezistent cu lapte, ouă, stafide și brânză dulce. Adaugă zahăr, coajă de portocale și puțina miere și pune totul la cuptor. Va ieși un desert minunat! Mai poți face sendviciuri calde, punând feliile de pâine la cuptor cu șuncă, cașcaval și smântână amestecată cu ouă. Presară condimente simple, precum sare și piper pe deasupra și lasă-le să se rumenească. Feliile de pâine veche sunt excelente și pentru pizza. Trebuie doar să le înmoi în smântână cu ou bătut și apoi să le pui deasupra felii de cașcaval, de ardei gras și de salam. Presară pe deasupra puțin parmezan și pune totul în cuptor, timp de 20 de minute.

CURĂȚĂ PETELE DE GRĂSIME

Dacă ai stropit peretele din bucătărie cu ulei sau cu sos, curăță imediat cu niște pâine mai veche și apoi cu puțină apă și detergent, să degresezi bine.

Tot pâinea veche este buna să cureți pantofii din piele întoarsă. Miezul este suficient de moale să adune bine praful din pielea catifelată, fără să zgârie sau sa lase alte urme.

Dacă ai tablouri în ulei pe pânza, miezul de pâine puțin uscat te ajută cel mai bine să cureți praful. O perie nepotrivită s-ar putea să zgârie pictura, dar pâinea este îndeajuns de moale ca să curețe delicat suprafața tablourilor.

Publicitate:
Loading...

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dumneavoastra Mai multe informații

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close