Cazul David Reimer si istoria neagră a medicinei! Pentru a revoluționa medicina au ales să distrugă omul. S-a născut bărbat și l-au obligat să devină femeie

Distribuie prietenilor!

Cazul David Reimer face parte din istoria neagră a medicinei și palmaresul medicilor diabolici care pentru a revoluționa medicina au ales să distrugă omul, să îl anuleze ca persoană și să-i atribuie statutul de cobai. Este și cazul lui David Reimer, un băiețel devenit fetiță din dorința unui medic care a manipulat familia copilului în acest sens.

David Rimer s-a născut în anul 1965 sub numele de Bruce, în Winnipeg, Canada, fiind geamănul fratelui său Brian. La doar 6 luni de la naștere, cei doi bebeluși au fost diagnosticați cu fimoză, motiv pentru care au fost supuși unei operații de circumcizie. Dacă în cazul lui Brian, intervenția a fost un succes, lui David medicul i-a ars din greșeală organele genitale cu un instrument medical care funcționa cu electricitate.

În fața unui caz de malpraxis, părinții copilului au decis să ceară sfatul medicului John Money, expert sexolog faimos pentru studiile sale în domeniu. De aici avea să înceapă și coșmarul copilului David(Bruce). Money a propus familiei ca ultimă soluție să îl crească pe David ca fiind o fată, urmând să fie supus tratamentelor hormonale și intervențiilor chirurgicale corespunzătoare.

david-reimer4

Nimeni nu a bănuit oroarea din spatele salvării, așa cum era prezentată soluția de către John Money, care s-a dovedit a fi în final măcelarul din povestea de groază. David (Bruce) a devenit Brenda și timp de 10 ani a fost consultat lunar și studiat de către Money, care potrivit rapoartelor sale, copilul se dezvolta și împrumuta stilul unei fetițe datorită mediului și educației primite.david-reimer3

În realitate, Brenda ura rochițele cu volănașe, nu avea caracterul unei fete, iar medicul John Money devenise pentru copil omul rău din poveste. La 12 ani, David suferea deja de depresii, era marginalizat de ceilalți copii și i-a spus mamei că dacă îl mai duce la ședințele cu Money se va sinucide. S-a dovedit ulterior că medicul mințea în rapoartele sale și a recunoscut într-un final că David(Bruce) nu a fost niciodată Brenda, experimentul său fiind un eșec.

La 14 ani, Brenda redevine băiat, familia îi pune numele David și este supus din nou tratamentelor hormonale și unei operații de reconstrucție a organelor genitale. Ajuns la vârsta maturității, cazul său devenise deja celebru și temă pentru un bestseller. Se căsătorește cu o femeie, devine tată vitreg pentru 3 copii și deși pare că viața sa intrase pe făgașul normal, în realitate David a rămas traumatizat în urma experienței sale ca fetiță.david-reimer

Câteva probleme financiare, fratele său bolnav de schizofrenie care s-a sinucis cu medicamente antidepresive, căsnicia care nu era deloc fericită și amintirile sumbre ale unei copilării fără identitate au instalat din nou depresia, iar David Rimer sfârșește prin a se împușca în mașina personală la doar 37 de ani.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *