Cât de grav pentru creier este să folosești folie alimentară de aluminiu

Distribuie prietenilor!

Folia de aluminiu alimentară poate să fie foarte dăunătoare pentru creier, dând naștere în timp la o toxicitate care declanșează o mulțime de boli.

Există atât de multe utilități ale foliei de aluminiu, încât ne este greu să ne imaginăm viața fără ea, în special în bucătărie, unde o folosim pentru a prepara alimentele, dar și pentru a le împacheta.

Cu toate acestea, există dovezi tot mai clare că gătitul cu aluminiu este periculos, deoarece acest metal pătrunde în mâncare atunci când este expus la temperaturi înalte. Efectul este mai puțin nociv dacă îl folosim pentru a ambala alimentele și a le pune la frigider, însă nu este eliminat complet. Riscul cel mai ridicat este atunci când gătești cu anumite substanțe acide, care erodează folia de aluminiu (de exemplu, lămâi sau roșii) și duc la descompunerea mai ușoară a metalului și la pătrunderea lui în mâncare.

Atunci când în organism se asimilează aluminiu, primul care este afectat este creierul, deoarece acest metal este neurotoxic și a fost asociat chiar cu instalarea Alzheimerului atunci când este prezent în organism pentru mult timp.

Citeşte continuarea pe divahair.ro.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...