Castelul Bran, magnet pentru străini! Peste un milion şi jumătate de turişti au vizitat anul trecut Branul

Distribuie prietenilor!

Castelul Bran. Bântuit de legende şi poveşti, îi fascinează pe turiştii care vor să afle povestea celui mai temut vampir- asociat în cartea lui Bram Stoker cu Vlad Ţepeş.

Castelul Bran e magnet pentru străini. Mulţi dintre ei nu ne vizitează ţara doar pentru frumuseţile ei, ci şi pentru că este tărâmul lui Dracula. Peste un milion şi jumătate de turişti au vizitat anul trecut Branul, Biserica Neagră şi Cetatea Râşnov. Mai bine de jumătate din el au fost de peste hotare.

Celebritatea contelui a transformat Branul în cel mai vizitat loc din ţara noastră. Peste 800 de mii turişti i-au trecut pragul anul trecut. 60% dintre ei sunt străini. Au plătit pentru bilete 6 milioane de euro.

Castelul Bran este singurul obiectiv din România care atrage un număr atât de mare de turişti datorită unei legende. Şi anume cea a Contelui Dracula.

Bogdana Balmuș, manager Castelul Bran: “Legenda contelui Dracula, poveştile pe care le spunem, locul- Transilvania, asemănarea foarte puternică a castelului cu descrierea acelui castel din cartea lui Bram Stocker. Sunt doar câteva din lucrurile care îi îndeamnă spre noi.”

Locul doi pe harta turiştilor este Cetatea Râşnov. Poziţia impunătoare, deasupra unei stânci, o face imposibil de ratat. 400.000 de turişti au fost acolo anul trecut. În topuri, este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume atunci când ninge.

Peste 270.000 de turişti au vizitat anul trecut şi Biserica Neagră din Braşov.

Dincolo de dimensiunea colosală, locul este plin de curiozităţi.

Sursa: observator.tv

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *