Britanicul popularizeaza frumusetile Romaniei in lume: “Multi straini au idei preconcepute despre Romania, bazate pe ignoranta”

Distribuie prietenilor!

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, autorul cunoscutei serii ”Wild Carpathia”, a vorbit in termeni laudativi despre tara noastra intr-un interviu acordat cotidianului Adevarul.

Britanicul este incantat de ceea ce a vazut in Romania, inca din 2011, anul primei sale vizite, si este de parere ca multi straini au idei preconcepute despre tara noastra.

”Cred ca Romania este una dintre cele mai frumoase tari din lume. Multi vest-europeni si americani au idei preconcepute despre Romania, idei bazate pe ignoranta. Si toti acesti oameni nu realizeaza ce destinatie fantastica este Romania. Si mai cred ca Romania promoveaza aceleasi locuri, tot timpul, precum Castelul Bran sau manastirile din Moldova. Insa sunt multe alte locuri minunate de vazut in Romania. Am vrut sa arat romanilor si lumii cat de multe are de oferit aceasta tara”, a declarat Charlie Ottley.

Din 23 martie,TVR va fi difuza noua serie de documentare ”Flavours of Romania”, realizata de Charlie Ottley, care a vorbit in cadrul interviului si despre locurile care l-au impresionat.

”Mi-au placut mult Parcul National Cheile Nerei din Banat si Delta Dunarii. M-au incantat Muntii Apuseni si Maramuresul. Insa am descoperit locuri minunate in fiecare regiune in care am filmat pentru seria ”Flavours of Romania”, din Oltenia si Moldova pana in Bucovina. Mi-a placut mult si pe muntele Rarau din Bucovina. Si in opinia mea, privelistea de pe muntele Rarau este una dintre cele mai frumoase din lume.

Corbii de Piatra reprezinta o alta comoara secreta a Romaniei. Iar biserica din piatra de acolo imi aduce aminte de Meteora din Grecia. E o zona cu o importanta culturala uriasa, cu peisaje superbe. Cand ajungi la Corbi, pur si simplu spui: „Wow!” Iar aceste zone trebuie protejate de dezvoltarea masiva cu betoane. Zona de la Corbi ar trebui promovata de responsabilii din Guvern, e absolut magica si ar putea atrage multi turisti. E paradoxal ca sunt multi romani care nu stiu despre zona asta atat de frumoasa de la Corbi, aflata la mai putin de 200 de kilometri de Bucuresti.

Prin seria ”Flavours of Romania” incerc si sa ii fac pe romani se realizeze cate locuri frumoase au in tara lor. Si aceste zone trebuie promovate pentru turistii straini. Insa nu prin construirea masiva de hoteluri care ar distruge pur si simplu aceste peisaje magnifice”, a spus jurnalistul britanic.

Ottley spune ca in planurile sale de viitor este inclusa si achizitia unei proprietati in Romania. Sursa: BZI.RO

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *