BRAVO LOR! Medalii de aur şi bronz pentru lotul olimpic al României

Distribuie prietenilor!

Lotul olimpic al României şi-a adjudecat patru premii (două medalii de aur şi două medalii de bronz) la XXIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică (IOI 2017), desfăşurată la Teheran (Iran), în perioada 28 iulie – 3 august.

Medaliile de aur au fost obținute de Ștefan Constantin-Buliga (clasa a XI-a/ Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București) și Tamio Vesa-Nakajima (Liceul Vocațional Pedagogic “N. Bolcaș” din Beiuș, județul Bihor), laureat cu aur și la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale din acest an, precizează MEN.

Tamio Nakajima Vesa este deja acceptat la cea mai faimoasă universitate din lume în domeniul tehnic, Massachussets Institute of Technology din Boston, Statele Unite, scrie bihon.ro.

Medalii de bronz au fost câștigate de Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/ Colegiul Național “Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, județul Argeș) și Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a/ Liceul Internațional de Informatică din București).

Echipa României a fost însoțită și coordonată de Szabo Zoltan (profesor la Liceul Tehnologic “Petru Maior” din Reghin/ ISJ Mureș) și Răzvan-Dan Sălăjan (student la Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca). Olimpicii vor reveni în țară vineri.

Sursa: realitatea.net

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...