BRAVO LOR! Doi romani sunt campionii Frantei la rugby!

Distribuie prietenilor!

Doi romani sunt noi campioni ai Frantei la rugby reusind o performanta incredibila pentru un sport care in Romania nu are parte de recunostinta cuvenita! Mihaita Lazar este jucator de origine romana, iar Tudor Stroe este roman nascut in Franta, dar care a decis in 2015 sa joace pentru Romania.

Echipa Castres Olympique a devenit campioana Frantei la rugby dupa ce a învins favorita Montpellier cu 29 la 13, pe Stade de France, in fata a zeci de mii de spectatori.

La final, românul a reușit să își facă și un selfie cu președintele francez, Emmanuel Macron. Castres, care a terminat sezonul regulat pe locul șase, a trebuit să treacă de un baraj de playoff în drumul lor spre finală. De cealaltă parte, Montpellier terminase sezonul pe locul I. Antrenorul noilor campioni, Cristophe Urios, avertizase că echipa sa este relaxată dar ambițioasă. A dovedit acest lucru împotriva vedetelor de la Montpellier, iar sud africanul Pienaar și jucătorul All Black Aaron Cruden nu au putut dicta cursul jocului, ca de obicei.

Pilierul Mihai Lazăr a fost selecționat pentru prima dată la echipa națională a României pentru un meci de Cupa Europeană a Națiunilor împotriva Cehiei în 2008.

A participat la Cupa Mondială de Rugby 2011, marcând un eseu în meciul cu Scoția. În plus, a fost ales din nou la linia întâi la Cupa Mondială de Rugby 2015.

De partea cealalta, Tudor Stroe este nascut in Franta, in 1993, dar a ales sa joace pentru Romania, datorita originilor sale, scrie stireazilei.com

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *