Boala care se poate ascunde in spatele durerilor de picioare

Distribuie prietenilor!

Umflarea picioarelor sau doar a gleznelor, amorteala la nivelul picioarelor, senzatia de picioare grele, aparitia unor eruptii la nivelul membrelor inferioare, flebita, toate acestea sunt semne ale unei boli care ramasa netratata poate avea consecinte fatale. Este vorba de insuficienta venoasa cronica, o conditie destul de comuna care afecteaza pana la 40% din populatia SUA. Aceasta afectiune este cauzata de faptul ca supapele din vene nu functioneaza corect pentru a returna sangele in inima, ceea ce duce la colectarea de sange in picioare. Pe masura ce sangele continua sa ajunga in extremitati, acesta creeaza presiune in interiorul venelor, scrie csid.ro

Factorii determinanti care pot creste riscul de a dezvolta insuficienta venoasa includ obezitatea, un stil de viata sedentar, o trauma la nivelul picioarelor, statul prelungit in picioare. Termenul insuficienta venoasa cronica se refera la o serie de afectiuni din sistemul venoas.

Insuficienta venoasa cronica si venele varicoase sunt strans legate, venele varicoase fiind atat un simptom, cat si un factor de risc. Pe masura ce boala progreseaza, simptomele se agraveaza si sunt adesea recunoscute de urmatoarele trei etape: 1- prezenta edemului si modificari pigmentare cutanate; 2- prezenta edemului, pigmentarea cutanata si dermatita; 3 – prezenta edemului, pigmentarea cutanata, varicozitati si ulceratii.

Supapele venelor responsabile de circulatia corecta a sangelui de la extremitati inapoi la inima pot fi afectate de imbatranire, de fumat, de mobilitatea redusa. Cu toate acestea, cea mai frecventa cauza a insuficientei venoase cronice este tromboza venoasa profunda. Cand insuficienta venoasa cronica este cauzata de tromboza venoasa profunda, se numeste sindrom post-trombotic si apare la aproape 50% din pacientii care sufera un cheag de sange la nivelul piciorului. Este imperativ ca, dupa depistarea trombozei venoase sa urmati toate recomandarile medicului, inclusiv utilizarea terapiei de compresie pentru a ajuta la prevenirea aparitiei insuficientei venoase cronice.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *