BEREA SE BEA (ȘI) IARNA

Distribuie prietenilor!

Cu certitudine, este o băutură alcoolizată și trebuie consumata cu moderație, dar beneficiile ei sunt numeroase. Berea nu conține grăsimi și furnizează o cantitate mare de nutrienți.

Berea este considerată în mod eronat calorică, nu îngrașă dacă este consumată în cantități rezonabile. Berea este o adevărată comoară pentru sănătate și frumusețe, furnizând numeroși nutrienți, esențiali organismului pentru producția de energie, pentru formarea și creșterea țesuturilor, reglarea proceselor biologice, pentru prevenirea carenței de vitamine și minerale și a bolilor degenerative. Cele mai importante vitamine din complexul B (care previn apariția bolilor cardiovasculare), niacina și riboflavina. Berea conține, de asemenea, o mulțime de minerale, zinc, potasiu, fosfor și calciu, astfel că băutura ne poate ajuta la combaterea anumitor inflamații sau boli cum ar fi diabetul zaharat.

Dacă suferi de osteoporoză, bea bere din malț de orz, care este mai bogată în siliciu decât cele din malț de grâu.

TE AJUTĂ SĂ PIERZI ÎN GREUTATE

Consumată moderat, berea poate fi adăugată unei diete de slăbire, pentru că, în comparație cu alte băuturi alcoolice, are relativ puține calorii. Astfel, dacă 100 ml de vin alb conțin 86 de calorii, iar aceeași cantitate de vin roșu, 90 de calorii, Berea light nu furnizează mai mult de 29 de calorii, iar cea blondă, 32 de calorii. Desigur, ar fi de evitat berile brune, cu un conținut mai mare de alcool, dar și de calorii, de la 48 la 67/100 ml. Consumată înainte de masă, aduce rapid efectul de sațietate, astfel că vei mânca mai puțin.

ARE EFECT DIURETIC

Un diuretic este orice substanță care mărește producția de urină. Hameiul funcționează ca un diuretic, în parte prin stimularea vezicii. Totodată, conurile de hamei pot stimula funcționarea rinichilor, facilitând eliminarea toxinelor și a excesului de apă din organism.

ACOPERĂ NECESARUL DE VITAMINE

Berea este bogată în potasiu, magneziu și în special în complexul vitaminic B, așa cum în foarte puține alimente găsești. Astfel, consumul moderat de bere acoperă parte din necesarul de vitamine B, prezente în foarte puține alimente și, în plus, luptă împotriva anemiei, pentru că vitamina B12 este recunoscută pentru rolul important pe care îl are în prevenirea anemiei. Conținutul mare de siliciu susține dezvoltarea țesutului osos, astfel că berea are efect benefic asupra rezistenței osoase.

TRATEAZĂ INSOMNIA STRESUL ȘI NERVOZITATEA

Conurile de hamei uscate sunt folosite pentru proprietățile lor sedative asupra sistemului nervos central, fiind un tratament naturist pentru stres, anxietate și insomnie. Hameiul care intră în compoziția berii are și el proprietăți sedative, liniștitoare, antidepresive. SFAT: Insomniacilor li se recomandă să doarmă pe o pernă cu conuri de hamei.

TE APĂRĂ DE BOLILE DE INIMĂ

Etanolul din bere favorizează fluidificarea sângelui prin scăderea agregării plachetare, determinând dizolvarea cheagurilor de sânge. Scade colesterolul rău, înlesnind astfel riscul de infarct și boli cardiovasculare. Desigur, cu condiția să nu depășești un consum moderat (maximum două pahare pe zi). Berea te poate proteja împotriva accidentelor vasculare cerebrale și infarctului. DE REȚINUT: Se pare că persoanele care consumă bere moderat, dar regulat au o tensiune arteriala mai mare.

TRUCURI

FLORILE ȘI BEREA!

Împotriva insectelor: Toarnă puțină bere într-o sticlă și las-o așa, fără dop în grădină. Viespi, țânțari sau muște, atrase de miros, vor intra în recipient, fără posibilitatea de a mai ieși.

Contra puricilor de plante: Afidele sunt paraziți de pe tulpinele și frunzele florilor din grădină. Pune câte o farfurioară cu bere lângă plantele pe care vrei să le protejezi.

Pentru creștere: Deoarece conține fitoesterogeni, hormoni care se găsesc în plante în mod natural, berea stimulează creșterea și revitalizarea acestora. Toarnă la rădăcină un amestec format din 2/3 apă și 1/3 bere.

TE FACE MAI FRUMOASĂ!

Pentru piele: Grație conținutului mare de drojdie, berea are un efect hidratant și antiîmbătrânire. De aceea, poți aplica o compresă îmbibată în bere pe față, gât și decolteu. Ca să scapi de mirosul de bere, clătește apoi cu apă minerală.

Pentru păr: Berea hidratează și fortifică părul fragil, chinuit de povara căciulilor, lăsându-l mai flexibil, moale și lucios și mai ușor de coafat. Amestecă o lingură de bere cu șamponul tău obișnuit pentru un păr mai strălucitor, cu mai mult volum. Însă berea poate fi folosită și pentru a reduce căderea părului. Prin conținutul mare de biotina, măștile cu bere previn pierderea părului, întărind straturile naturale de cheratină și formând un scut exterior elastic.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *