BENEFICIILE PENTRU SĂNĂTATE ALE MUȘTARULUI

Distribuie prietenilor!

Nici muștarul pe care îl găsești la magazine, bun de folosit în mâncare, nu este de ignorat în ce privește acțiunea lui benefică. Trebuie doar să fii atentă să cumperi produse fără adaosuri sintetice, care conțin numai făină sau boabe de muștar, apă, sare, oțet, condimente și coloranți naturali, cum ar fi beta-carotenul.

SURSĂ DE VITAMINE

Muștarul poate fi o sursă de proteine, fibre și vitamine (vitamina C și vitaminele din complexul B). conține și numeroase minerale (potasiu, fosfor, calciu și magneziu). Totuși, nu trebuie consumat în exces pentru că poate fi iritant pentru stomac. Muștarul din comerț mai conține sare. De aceea dacă se depășește limita adimisă de 6 g de sare pe zi, poate crește riscul afecțiunilor cardiovasculare. Totuși, în cantități mici, este benefic. O lingură de muștar conține 21 mg de potasiu. Acesta contribuie la sănătatea sistemului digestiv și a inimii. În plus, ajută mușchii să funcționeze bine.

ASIGURĂ BUNA FUNCȚIONARE A ORGANISMULUI

O lingură de muștar mai conține 16 mg de fosfor, mineral ce ajută mai ales la dezoltarea sănătoasă a oaselor și a dinților. Contribuie la procesarea vitaminei B, a carbohidraților și grăsimilor. Stimulează inima și rinichii. Calciul conținut de muștar contribuie și la buna funcționare a mușchilor și a nervilor. Magneziul din muștar este unul dintre cele mai importante elemente de care are nevoie organismul. Asigură sănătatea inimii, a mușchilor, a sistemului osos și nervos. O rezervă suficientă de magneziu în corp poate scădea riscul de a face cancer.

CUM ÎL FOLOSEȘTI PENTRU REUMATISM ȘI BRONȘITĂ

Esența de muștar are proprietăți antibacteriene, chiar în diluții mari. Muștarul alb, folosit mai des în alimentație, are efecte laxative. Pentru acest scop, se va lua progresiv, începând de la o linguriță până la o lingură de semințe de muștar alb amesteate într-o jumătate pahar de apă și înmuiate în apă timp de două ore. Nu se fac tratamente prelungite. Nu se admninistrează în niciun caz copiilor. Făina de muștar negru se utilizează sub formă de comprese. Se amestecă cu apă până se obține un terci. Acesta se pune între două tifoane și se aplică local pe gât, torace (pentru afecțiuni pulmonare) sau locuri dureroase (în reumatism). Compresele cu făină de muștar se aplică un timp limitat. Aplicarea îndelungată și repetată poate produce ulcerații ale pielii. În cazul în care pielea este foarte sensibilă, locul se unge cu o cremă grasa înaintea aplicării compreselor. Apoi, se șterge cu un tifon. Abia dupa aceea se aplică prișnița.

 

 

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *