Avocatul Poporului s-a autosesizat! Copil muşcat de câinii maidanezi, părinţii au umblat 140 de km pentru vaccinul antirabic

Distribuie prietenilor!

Părinţii unui copil muşcat de câinii maidanezi în luna ianuarie au căutat singuri, prin două judeţe, vaccinul antirabic, găsindu-l într-un final pe cont propriu într-o farmacie. Familia a fost plimbată prin trei spitale şi a străbătut 140 de kilometri pentru vaccin, însă fără succes. În acest context, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu absența vaccinului antirabic în spitalele din Calafat, Craiova și Slatina.

Sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituție privind dreptul la ocrotirea sănătății și vizează absența vaccinului antirabic în spitalele din Calafat, Craiova și Slatina.

Sesizarea din oficiu este urmarea informațiilor difuzate de mass-media pe această temă, în contextul unui caz petrecut în luna ianuarie, când doi părinţi cu un copil muşcat de câinii maidanezi au căutat singuri, prin două judeţe, vaccinul antirabic.

Familia a fost plimbată prin trei spitale şi a străbătut 140 de kilometri, pentru ca, în cele din urmă, să găsească serul pe cont propriu, într-o farmacie.

Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova a recunoscut că a existat o problemă administrativă.

Dacă băiatul nu ar fi primit doza la timp, se putea ajunge la o tragedie, au afirmat medicii, potrivit Avocatului Poporului.

Sursa: libertatea.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *