Avertizarea transmisă de meteorologi în această dimineaţă! Temperaturile scad rapid in toata tara! Cum va fi vremea

Distribuie prietenilor!

Ziua de astăzi ne-aduce vreme caldă şi instabilă. O să plouă aproape peste tot: vor fi şi averse cu tunete şi fulgere, iar în Moldova şi estul Transilvaniei se pot aduna cantităţi de 35 de litri pe metru pătrat. Vom avea maxime de la 6 la 17 grade.

Vremea în fiecare regiune a ţării

Vedem cum va fi în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici găsim vreme urâtă, ploi destul de serioase şi vânt intens. Vor fi şi averse, sunt posibile descărcări electrice, iar temperaturile scad faţă de ziua trecută. Ieri s-au aitins 22 de grade la Călăraşi.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă vreme neplăcută, averse consistente şi răbufniri de vânt. Temperaturile coboară spre valori potrivite momentului.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina: vreme instabilă şi în uşoara răcire. O să plouă destul de mult, se pot acumula 30…35 de litri de apă pe metru pătrat şi vântul va avea intensificări. Ieri temperaturile au ajuns pe la 12 grade; astăzi vor fi cel mult 7…8 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş norii persistă, o să plouă mai mult acum, dimineaţa, iar temperaturile scad faţă de ieri; chiar şi aşa, va fi în continuare mai cald decât în mod obişnuit. Cod galben de inundaţii pe multe râuri din zona până mâine seară.

Nici vestul ţării nu scapă de ploi, deşi apar local şi mai mult în prima parte a zilei. Vremea rămâne caldă pentru această perioadă, dar cu temperaturi mai modeste ca ieri, când s-au atins şi 20 de grade. În sudul Banatului este risc de depăşire a cotelor de inundaţie, cod portocaliu, aşadar, pe râurile Timiş, Caraș, Nera şi Cerna până diseară la ora 18.

În Transilvania găsim vreme instabilă, ploi frecvente şi cantităţi mai mari de apă în estul provinciei şi în zona montană. Pe crestele Carpaţilor apare lapoviţa şi vântul sufla cu putere. Temperaturile rămân destul de ridicate.

Şi în Oltenia o să avem vreme caldă, dar instabilitatea persista. Vor fi averse, cu tunete şi fulgere, porniri ale vântului. Maximele urcă spre 16…17 grade, cele mai mari din ţară,
iar spre seară ploile se opresc. Vă amintesc că pe Jiu, Motru, Desnățui se menţine riscul de inundaţii, este un cod portocaliu până diseară.

În ţinuturile sudice se anunţă o zi urâtă, ploioasă, cu averse şi intensificări de vânt.
Temperaturile pierd câteva grade faţă de ieri, când s-au atins 20 de grade în Lunca Dunării, dar, ca şi în restul zonelor, se menţin peste valorile normale.

În Bucureşti avem vreme neplăcută, mai multe reprize de ploaie, în special averse, cu răbufniri de vânt şi viteze de 50 km/h. Maximă se opreşte pe la 14 grade, adică va fi mai răcoare ca ieri, dar mai cald decât în mod obişnuit.

La munte, astăzi se răcoreşte şi o să plouă. Aversele apar şi pe aici, însă la peste 1800 metri altitudine vine lapoviţă. Se pot acumula 20 de litri de apă pe metru pătrat, dar local, în masivele sudice şi estice, se strâng chiar şi 35 de litri pe metru pătrat.

Vremea în următoarele 3 zile

Mâine se mai încălzeşte puţin şi zărim şi soarele. Ploile vor fi scurte, de vară şi apar local prin centru, sud şi est. Vântul va fi mai nervos prin sud, est şi la munte. Joi temperaturile mai pierd vreo două grade, iar vremea rămâne schimbătoare, cu ploi slabe, locale, mai cu seamă în jumătatea estică. În noaptea de joi spre vineri o să plouă prin vest. Vineri, pe un fond de vreme caldă, primim un nou val de ploi în jumătatea vestică; în rest va ploua trecător, iar vântul va fi mai insistent în sudul Banatului şi la munte.

În Bucureşti astăzi avem vreme neplăcută. Mâine se încălzeşte puţin, apare soarele, dar după-amiaza vin şi câteva reprize de ploaie. Joi o să avem vreme amestecată, înnorări temporare şi doar câţiva stropi de ploaie. Vântul prinde putere, iar maximă coboară uşor. Vineri prindem altă zi cu vreme schimbătoare, soare cu nori şi ceva condiţii să picure. De-a lungul intervalului, minimele se opresc pe la 3…4 grade, adică în continuare va fi mai cald decât în mod obişnuit.

La munte, miercuri, vremea continua să se răcească, vedem soarele, dar vin şi doi trei stropi de ploaie. Mâine noapte vor predomina ninsorile. Joi: vreme amestecată, cu soare, dar şi ceva nori şi, local, lapoviţă prin Meridionali şi Orientali. În noaptea următoare va ninge în masivele vestice.

Vineri, atmosferă va fi închisă, cu ploi temporare şi lapoviţă în zona crestelor. Vântul va fi tot mai insistent, dar temperaturile încep să crească în Carpaţii Orientali şi la Curbura.

Sursa: Pro TV

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *