AS Roma a zdrobit Barcelona! Asta e miracol, asta e ireal, dar asta s-a întâmplat: Barcelona, afară din Liga Campionilor!

Distribuie prietenilor!

Europa fotbalistică e, pur şi simplu, uluită: după ce zdrobise AS Roma cu 4-1 în tur, Barcelona a fost „demolată“, marţi seara, pe „Olimpico“ şi a părăsit cea mai tare competiţie intercluburi din lume în stare de şoc.

Toată lumea a fost cu ochii pe Manchester City – Liverpool, crezând că o răsturnare de scor va veni de acolo. Treptat însă, pe măsură ce golurile au curs într-o singură direcţie la Roma, fanii fotbalului au început să schimbe canalul. Probabil, mulţi au văzut partida de pe „OlimpIco“ doar în ultima jumătate de oră, după ce scorul devenise deja 2-0 pentru italieni.

Cum s-a ajuns însă aici? Simplu! Barcelona s-a crezut calificată după demonstraţia de forţă din tur şi s-a prezentat pe „Olimpico“ ca la vacanţă, cu nasul pe sus. Roma, în schimb, a crezut în în tăcere în şansa ei, poate de 1%, fără declaraţii războinice şi bombastice în zilele de dinaintea jocului. Şi fanii ei au crezut, dovadă că tribunele de pe „Olimpico“ au fost arhipline!

Stadionul a „explodat“ încă din minutul 5, atunci când gazdele au reclamat un penalty neacordat. N-a mai contat însă, fiindcă peste un minut era deja 1-0 (Dzeko 6). Până la pauză, Roma a mai avut trei şanse mari de gol, în timp ce Barcelona a replicat timid, printr-o lovitură liberă bătută periculos de Messi.

Manolas, „zeul“ grec Spaniolii n-au înţeles, totuşi, nimic din ce li s-a întâmplat în prima repriză şi au ieşit din vestiar la fel de „visători“. Decontul a venit în minutul 58, atunci când Dzeko a obţinut un penalty, iar De Rossi a transformat pentru 2-0, aruncând „Olimpico“ în aer.

De aici încolo, Barcelona a fost, pur şi simplu, în genunchi! Marea favorită a acestei confruntări a început să tragă de timp şi a „tremurat“ la fiecare atac al romanilor. Degeaba Ter Stegen a avut nişte parade fabuloase. Inevitabilul s-a întâmplat în minutul 82, atunci când grecul Manolas a înscris cu capul, după un corner, pentru a atinge statutul de „zeu“ în ochii suporterilor romani pentru eternitate! Ultimele opt minute din timpul regulamentar, plus cele patru de prelungiri au fost parcurse de jucătorii Romei în stilul gladiatorilor de pe vremuri. Iar când arbitrul francez, Clement Turpin, a fluierat finalul, Europa fotbalistică s-a ridicat în picioare şi a aplaudat o echipă care a făcut imposibilul posibil.

https://youtu.be/yFKDX3_1uIc

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *