Angajari IN ARMATA! Salarii armată 2020. Cum se plătește în MApN! Cine primește cei mai puțini bani

Distribuie prietenilor!

Salarii armată 2020. Cariera militară a fost, este și va fi de interes pentru tinerii din țara noastră. Din ce în ce mai mulți își îndreaptă pașii spre acest domeniu care impune seriozitate, respect, prestanță și corectitudine. Ideea de a purta uniformă și de a a lucra în mediul militar este tot mai atractivă pentru noile generații. Se spune că armata nu este o meserie, ci un stil de viață.

Stabilitatea financiară și statutul social sunt principalele motive pentru care tinerii optează pentru o carieră militară. De la 1 ianuarie 2019, potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului, salariile militarilor au crescut.

În urmă cu câțiva ani, băieții erau nevoiți să treacă prin serviciul militar obligatoriu, iar acum, pentru noile generații, un serviciu de planton, sau mânuirea unei arme sunt subiecte SF. Există însă și tineri pasionați de viața de militar, tineri care ajung să poarte cu bucurie și respect uniforma de militar.

Mai mult decât atât, de câțiva ani încoace, armata nu mai este de mult o opțiune exclusivă a băieților. Anual, tot mai multe fete dau admiterea pentru instituțiile de învățământ militar, sau fac cursuri de formare profesională.

Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 114/2018, prin care au fost adoptate măsuri ce privesc drepturile bănești ale personalului din instituțiile publice din sistemul de apărare, anul trecut (2019) au crescut salariile militarilor.

Cei mai puțini bani ajung în buzunarele soldaților, iar cei mai mulți sunt obținuți de către maior. Acesta primește 5.019 lei, la care se adaugă și sporuri.

Sursa: Huff.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *