Home / Retete / Aluat fraged pe bază de iaurt, fără ouă: se poate folosi pentru pizza, plăcintă, brioșe, cornulete și ce mai doriți

Aluat fraged pe bază de iaurt, fără ouă: se poate folosi pentru pizza, plăcintă, brioșe, cornulete și ce mai doriți

Aluat fraged pe bază de iaurt, fără ouă: se poate folosi pentru pizza, plăcintă, brioșe și ce mai doriți acest aluat se poate folosi la tot: pizza, placinte, briose (in aluat, puteti adauga vanilie, un pic mai mult zahar si un pic de margarina sau unt topit). Daca observati ca in 30 de minute nu a crescut mult sa nu va faceti griji, deoarece asa trebuie sa fie. Acest aluat creste la coacere.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente: un pahar de iaurt de (250), jumătate de pahar de ulei vegetal, un pachet (11 grame) de drojdie uscata, o lingurita de sare, o lingura de zahar, 3 pahare de faina de grau, umplutura poate fi oricare

Mod de preparare:

Iaurtul il amestecam cu untul si il punem putin la cald, se adauga zaharul si drojdia. Se cerne faina care a fost tinuta la cald. Daca este prea rece, aluatul nu va creste asa cum ne dorim. Se face un loc in centrul fainii si se pune sarea si amestecul de iaurt. Se framanta aluatul, se acopera si pune la cald timp de 30 de minute. Aluatul obtinut va fi pufos si usor, ca o pana.In timp ce creste aluatul vom pregati umplutura. Din acest aluat am putea face pateuri, divizam acest aluat bucatele mici pe care le intindem, punem umplutura si le incleiem. Asezam foaia de copt in forma si o ungem, dupa care asezam pe ea pateurile. Preincalzim cuptorul la 200 de grade si le dam la copt pana la maro-auriu.

Sursa: suntgospodina.com

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dumneavoastra Mai multe informații

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close