Alertă! Meteorologii au emis cod portocaliu de viscol în mai multe județe din centrul și estul țării începând din această noapte

Distribuie prietenilor!

Meteorologii au emis, miercuri după-amaiză, o avertizare cod portocaliu de viscol în mai multe județe din centrul și estul țării, în intervalul 18 ianuarie, ora 01 – 18 ianuarie, ora 17.00.

În această perioadă, se vor semnala ninsori viscolite și vânt puternic în județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și în zona joasă a județelor Neamț și Bacău.

Potrivit meteorologilor, în județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și în zona joasă a județelor Neamț și Bacău vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75…85 km/h și temporar va ninge viscolit.

De asemenea, de miercuri, seară, de la ora 18.00, și pînă joi seară, la ora 20.oo, se vor înregistra vânt puternic, viscol și zăpadă troienită în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, unde viteza vântului la rafală va depăși 80…90 km/h.

Pe crestele munților, viteza vântului va atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Meteorologii mai avertizează că de miercuri după-amiază și până joi seară, la ora 22.00, în zona de munte va ninge mult și se va depune un strat consistent de zăpadă.

În după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitații mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

În a doua parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) și în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile.

Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud, centru, est și la munte, unde vor fi rafale de 50…70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea și pe crestele montane înalte, 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

În sudul, sud-estul și centrul țării, pe arii restrânse, vor mai fi depuneri de polei.

Sursa: libertatea.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *