Acești bugetari ar putea primi mai mulți bani de la 1 ianuarie 2019

Distribuie prietenilor!

Potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului publicat vineri, în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Finanțelor, indemnizaţia e delegare și indemnizația de detașare vor fi majorate începând cu luna ianuarie 2019.

Concret, indemnizațiile zilnice de delegare și detașare vor fi majorate cu 3 lei, ceea ce înseamnă că diurna va crește de la 17 la 20 de lei pe zi.

„Persoana aflată în delegare într-o localitate situată la o distanță mai mare de 5 km, dar nu mai mult de 50 km de localitatea în care își are locul permanent de muncă și în care nu se poate înapoia la sfârșitul zilei de lucru beneficiază de o indemnizație de delegare, în cuantum de 20 lei/zi, în vederea acoperirii cheltuielilor de hrană indiferent de funcția pe care o îndeplinește și de instituția sau autoritatea publică în care își desfășoară activitatea”, se arată în proiect.

În cazul în care delegarea se va face la o distanță mai mare de 50 km de localitatea în care bugetarii își au locul permanent de muncă, proiectul prevede reguli modificate față de cele din prezent. Astfel, bugetarilor li se va acorda o alocație zilnică de delegare(pentru care nu vor fi necesare documente justificative) compusă din: indemnizație de delegare de 20 lei/zi, pentru cheltuielile cu mâncarea; alocație de cazare de 230 lei pe zi, pentru cheltuielile de cazare, scrie observator.tv

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *