Academician profesor doctor Adrian Restian: ”Masca nu are aproape nicio valoare ! Baza este imunitatea proprie

Distribuie prietenilor!

Acad. prof. dr. Adrian Restian:

”Masca nu are aproape nicio valoare !.. baza este imunitatea proprie !… care este afectată de către stresul indus forțat de autorități.

Stresul și anxietatea au crescut cu 45% în perioada asta!

Autoritățile au ocupat spațiul media numai cu măștile.

Mortalitatea nu e produsă de covid ci de bolile cronice mai vechi.

Toată treaba asta e exagerată!

Pe virus nu-l poți controla așa cum nu poți controla fluturii !”

Din tot ceea ce a spus domnul profesor, cu un lucru suntem total de acord: “Toată treaba asta e exagerată!”

Din cauza acestei exagerări au murit (la nivel global) mai mult de 12 milioane de oameni pentru că le-a fost interzis accesul la serviciile medicale.

Trăim, la nivel planetar, un eveniment unic, iar informațiile despre pandemie, pe care le aflăm zilnic, ne pot îmbolnăvi, psihic și fizic.

Avem de-a face cu două pandemii – cea de coronavirus, pe care o știm cu toții, și pandemia informațională, este de părere acad. prof.dr. Adrian Restian.

Invitat la Medika TV, acesta a vorbit despre efectul știrilor, fie ele negative sau chiar false, asupra organismului uman. Specialistul spune  că pandemia, prin faptul că a devenit cel mai mediatizat eveniment din istorie, a creat o mare problemă: a modificat aportul informațional al omului, prin faptul că majoritatea știrilor sunt negative, iar răspunsul a fost pe măsură: frică, anxietate, nevroză chiar, probleme care i-au determinat pe oameni să ajungă la negare, care nu e altceva decât tot o măsură de protecție.

Odată cu izolarea s-a produs o privare informațională, venită din socializare – de la serviciu, de la școală, de la cafenea. Oamenii s-au refugiat în știri, la televizor sau pe internet, și aici au găsit multe informații pe care nu au putut să le discearnă. Psihologii spun că avem de-a face cu un analfabetism funcțional. Eu aș zice că mai există încă două categorii, analfabetismul științific și analfabetismul medical. Acum oamenii primesc mai multă informație ca înainte, mass-media a crescut avalanșa de informații legate de acest virus. Dar cred că 90 la sută din informațiile care se transmit induc frica. O senzație de frică e utilă, dar omul mai caută și informații pozitive. Mass-media trebuia să-l educe pe om pentru a se feri de acest virus. Toate informațiile negative au produs o serie întreagă de tulburări în mințile noastre. Și în mine a intrat o oarecare frică, mi-a produs o oarecare anxietate, chiar și o fobie de mulțime, de aglomerație. A apărut ceea ce eu numesc sindromul de agresiune informațională, în care informația poate deveni un factor patogen, în anumite situații”, a spus, la Medika TV, acad. prof.dr. Adrian Restian.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *