10 BENEFICII UIMITOARE ALE RADACINII DE ASTRAGALUS

Distribuie prietenilor!

Timp de peste 2.000 de ani, astragalus a fost una dintre plantele medicinale utilizate in medicina traditionala chineza datorita capacitatii sale remarcabile de a restabili echilibrul fizic, energetic si spiritual. Astragalus apartine unei clase special de plante cunoscute ca adaptogeni, care, conform cercetarilor, are numeroade beneficii.

INTARESTE SISTEMUL IMUNITAR

Traditional, radacina de astragalus este folosita pentru a fortifica mecanismele de aparare imunitara, fiind eficient in lupta impotriva infectiilor virale precum raceli si gripe.

ARE EFECT ANTIOXIDANT

Datorita proprietatilor puternice antioxidante, astragalus intervine cu efecte benefice in bolile degenerative cauzate de stresul oxidativ: ateroscleroza, Parkinson, insuficienta cardiaca, infarct miocardic, Alzheimer, cataracta, cancer etc.

UN IMPORTANT ADJUVANT CARDIO-VASCULAR

Mai multe studii arata ca astragalus protejeaza muschiul inimii si imbunatateste rezistenta acesteia in crizele cardiace, dovedindu-se eficient si in scaderea tensiunii arteriale.

UN BUN ANTIINFLAMATOR

Datorita saponinelor si polizaharidelor sale, astrgalus are efect antiinflamator, inflamatia aflandu-se la baza declansarii mai multor afectiuni.

PROTEJEAZA RINICHII

Astragalus a fost utilizat pentru tratarea bolii renale. Studii recente au demonstrat ca astragalus poate proteja sistemul renal si poate incetini progresul problemelor renale la diabetici.

ANTIALERGIC DE INCREDERE

Avand effect antihistaminic, astragalus este eficient in episoadele de reactii alergice, ajutand la diminuarea frecventei crizelor cauzate de afectiuni ale cailor respiratorii, diminuand manifestarile de iritatie a ochilor si a nasului, roseata, mancarime, edeme, stranut etc.

EFECT ANTI-AGING

In medicina traditionala chineza, astragalus este renumit ca avand efect de prelungire a vietii. O serie de studii au aratat ca anumiti compusi din radacina de astragalus au efecte de crestere a longevitatii si reparare a ADN-ului.

AJUTA LA REGENERAREA CELULARA SI GRABESTE CICATRIZAREA

De-a lungul timpului, astragalus a fost folosit pentru regenerarea organelor si tesuturilor ranite. In cadrul studiilor recente, ranile tratate cu astragalus au avut loc o rata de vindecare de 2-3 ori mai rapid ape parursul a 48 de ore decat cele tratate cu alti adaptogeni.

REGLEAZA SOMNUL SI COMBATE STRESUL

Astragalus este o planta adaptogena care mareste capacitatea organismului de a lupta cu stresul, reducand efectele negative. Este util, de asemenea, si in insomnii.

REDA ENERGIA

In mod traditional, chinezii au considerat astragalus un tonic qi (energetic) superior care sporeste energia celor care se recupereaza in urma unei boli sau pentru cei epuizati fizic si psihic.

 

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...