Breaking News
Home / Retete / Prăjitură colorată cu multă cremă și blat pufos! O reţetă de prăjitură delicioasă care arată senzaţional

Prăjitură colorată cu multă cremă și blat pufos! O reţetă de prăjitură delicioasă care arată senzaţional

INGREDIENTE PENTRU 4 FOI: 2 ouă; 200 g zahăr; 150 g ulei; 200 ml lapte; 25 g cacao; 1 lingură oţet; 1 linguriţă bicarbonat de sodiu; 1 plic de praf de copt; 4 ml esenţă de vanilie; 4 ml esenţă de rom; 700 – 750 g făină.

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ: 4 ouă; 150 g zahăr; 1,5 l lapte; 250 g făină; 200 g ciocolată; 250 g unt; un praf de sare; 4 ml esenţă de rom.

MOD DE PREPARARE

Prepararea foilor: amestecăm ouăle cu zahărul şi cu un praf de sare, până se topeşte zahărul, apoi adăugăm laptele, uleiul, bicarbonatul de sodiu amestecat cu oţetul, şi 100 g făină, în care punem şi praful de copt.

Amestecăm totul bine, apoi împărţim în 2 părţi egale. Într-una din părţi punem esenţa de vanilie şi aproximativ 350 g făină, iar în cealaltă parte punem esenţa de rom, cacaoua şi 300 g făină.

Frământăm separat ambele părţi şi lăsăm 15 minute să se odihnească ambele aluaturi. Împărţim în două ambele aluaturi şi întindem câte 2 foi albe şi 2 foi maro. Foile le coacem una câte una, pe spatele unei tăvi de 23 x 36 cm, timp de 3 – 4 minute, la 180 de grade.

Prepararea cremei: Amestecăm ouăle cu zahărul și cu un praf de sare. Amestecăm până devin spumoase, apoi adăugăm 100 ml lapte și făina. Laptele rămas îl vom turna fierbinte, amestecând continuu.

La foc mic fierbem crema până devine groasă ca o budincă. Topim ciocolata împreună cu untul, apoi le adăugăm la crema fierbinte, amestecăm și lăsăm să se răcească.

După ce s-a răcit crema, ungem foile, apoi deasupra prăjiturii punem o greutate și lăsăm o noapte înainte să o tăiem. O servim cu zahăr pudră presărată pe deasupra.

Sursa: sanatateinbucate.com

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici