Home / Retete / Plăcintă cu brânză extrem de moale și delicioasă

Plăcintă cu brânză extrem de moale și delicioasă

Ingrediente pentru aluat: 500 g de faina de grau; 250 ml de lapte; 100 g de unt; 2 linguri de zahar; 30 g de drojdie; sare – o priza

Pentru umplutura: 500 g de branza de vaci; 4 linguri de zahar; 1 ou

Mod de preparare: Aluat: Incalzim laptele si in el dizolvam drojdia, zaharul. Lasam sa stea timp de 20 minute. Dupa care cerneti faina si adaugati-o la compozitia de lapte, untul moale si sarea. Framantati aluatul. Impartiti aluatul in 2 parti si intindeti aluatul in foi cu grosimea de 1-2 cm.

Umplutura: Se freaca branza cu zaharul si cu ou. Puneti umplutura pe mijloc, pe margini faceti taieturi pentru a putea impleti aluatul, se face impletitura deasupra umpluturei marginile lipiti-le bine. Se acopera si se lasa timp de 15-20 minute sa creasca. Se pun pe platou si se ung cu galbenus de ou, se presoara cu zahar – la dorinta. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se fac rumene frumoase.

Sursa: culinarbzi.ro