sâmbătă , 24 martie 2018
Home / Stiri / Kovesi, în Financial Times: ”Atacul asupra DNA, lansat de oameni de afaceri și de politicieni”

Kovesi, în Financial Times: ”Atacul asupra DNA, lansat de oameni de afaceri și de politicieni”

Laura Codruța Kovesi acuză politicieni de top şi oameni de afaceri că încearcă să submineze instituţia pe care o conduce.

Totul într-un moment în care Bucureştiul a devenit cel mai recent punct pe lista preocupărilor Bruxelles-ului privind supremaţia legii în Europa de Est, scrie Financial Times, citat de HotNews.

Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie a declarat pentru publicaţia americană că vârtejul speculaţiilor despre viitorul DNA este rezultatul unui “atac real”, care a fost lansat de oameni de afaceri şi de politicieni care doresc subminarea instituţiei. “Există o campanie de calomnie împotriva instituţiei noastre care are loc aproape zilnic”, adăugă Codruța Kovesi.

Laura Codruța Kovesi, şefa instituţiei care a anchetat figuri celebre din România, a declarat că eforturile de revizuire a legislaţiei anti-corupție şi a sistemului judiciar ar putea însemna că “nu vom mai putea ancheta pe nimeni”.

Punctul de vedere al Codruței Kovesi – prezentat miercuri într-o conferinţă de presă curajoasă – reflectă şi preocupările din ce în ce mai mari ale Bruxelles-ului faţă de schimbările de legislaţie de la Bucureşti, în condiţiile în care Comisia Europeană a avut deja ciocniri cu Polonia şi Ungaria în legătură cu posibile încălcări ale legislaţiei şi valorilor Uniunii Europene, notează Financial Times.

Sursa: Hotnews