Breaking News
Home / Retete / CUM FACI CEL MAI BUN ALUAT DE PLACINTĂ

CUM FACI CEL MAI BUN ALUAT DE PLACINTĂ

De ce să mai cumperi aluat de plăcintă din comerț, dacă îl poți face la tine acasă? Ai siguranța că mănânci ceva sănătos, făcut de tine, proaspăt și bun. Așa le vei putea da cu încredere și celor mici din bunătatea de plăcintă gata scoasă din cuptor. Ai nevoie de 500 g făina, ½ cană cu ulei, o cană cu apă, un praf sare, o lingură oțet, un plic praf de copt. Se pune făina într-un vas, se face o gaură la mijloc și se adaugă restul ingredientelor. Se frământă bine, apoi aluatul obținut se dă la rece, până se prepară umplutura favorită. Aceasta poate fi dulce sau sărată, în funcție de preferințe. Aluatul se poate împărți în două, pentru a întinde două foi sau se poate împărți în mai multe părți, din care să se întindă foi subțiri, în funcție de forma și dimensiunea tăvii de copt.

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici