miercuri , 21 februarie 2018
Home / Stiri / A devenit MAMĂ la doar 12 ani: „ Nu ma gândeam ca o sa am o păpușă vie”

A devenit MAMĂ la doar 12 ani: „ Nu ma gândeam ca o sa am o păpușă vie”

Romania are tot mai multe copile care aduc pe lume copii. In prezent o mama din 10 este minora. Practic, numai anul trecut peste 17.000 de bebelusi au fost nascuti de adolescente.

Aceste cifre au urcat tara noastra pe prima pozitie in Uniunea Europeana la acest capitol. Educatia, lipsa de informare si neimplicarea institutiilor responsabile sunt principalele cauze, spun atat medicii cat si reprezentantii organizatiilor caritabile.

La maternitatea din Focșani a născut cea mai tânără mămică, la vârsta de doar 12 ani. Specialiștii afirma ca acei copii care își țin în brate proprii lor copii ascund destine dramatice. Multi dintre ei nici nu au mers la scoală.

„Numai pana la sfârșitul lunii noiembrie 2017 înregistram peste 300 de nașteri in rândul mamelor cu vârste cuprinse intre 12 si 18 ani”, declara Alina Cosma de la Spitalul Județean Vrancea.

Medicii spun ca vârsta tot mai mica in rândul tinerelor care rămân însărcinate le pune in pericol atât sănătatea lor cât si pe cea a nou născuților.

„Riscul in primul rând este prematuritatea. Nașterea pe cale naturala, în majoritatea cazurilor este dificila, dacă nu imposibila, si atunci recurgem la nașterea prin cezariana”, afirma Ion Plăcintă, sef la secția de Obstetrica Ginecologie de la Spitalul Județean Vrancea.

Citește mai mult pe: dininimaromaniei.ro

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici